SELECTEAZA LIMBA

BG EN RO

PROIECTUL
„O UNIUNE TRANSFRONTALIERĂ
ÎN UMBRA ISTORIEI”
Cod 15.2.1.123, e-MS ROBG 134
este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului
Interreg V-A România - Bulgaria Valoare contribuție U.E. - 2.722.353,22 EURO
previous arrow
next arrow
Slider

În perioada 07.04.2023 – 12.04.2023, a avut loc activitatea A14 – TABĂRĂ ARHEOLOGICĂ. Partenerul responsabil pentru această activitate a fost MINA Constanța. Activitatea a fost destinată tinerilor ca viitori promotori ai modurilor de utilizare durabilă a resurselor naturale și culturale pentru dezvoltarea comunităților din care fac parte. Scopul activității a fost de a sensibiliza asupra importanței patrimoniului cultural și natural în viața de zi cu zi a unei comunități.

Tabăra a reprezentat o modalitate atractivă pentru elevii din Krushari și Hârșova de a învăța și cunoaște cultura lor în alte moduri decât din manuale. Au fost selectați 15 elevi din Krushari și 15 elevi din Hârșova pentru a participa la această tabără, care s-a desfășurat în Constanța sub îndrumarea strictă a patru lectori-arheologi, doi români și doi bulgari.

Grupul de elevi bulgari a fost însoțit de 2 profesori, precum și grupul de elevi români. Programul și activitățile specifice taberei au constat în: vizite și observații directe la situl arheologic al cetății Carsium, ateliere pentru învățarea și practicarea profesiei de arheolog (2 zile la Hârșova), ateliere de restaurare a artefactelor (2 zile la MNHA din Constanța), drumeții și prezentări ale altor situri arheologice din județul Constanța (2 zile), etc.

Tabăra a durat 6 zile (5 nopți). Întregul grup de elevi a fost cazat în Constanța, în apropiere de MNHA. Cazarea a inclus și micul dejun și cina. Având în vedere faptul că activitățile au avut loc în afara hotelului, au fost contractate servicii de catering pentru prânz.

Copiii din România și Bulgaria au putut socializa și comunica “dincolo de cuvinte” prin intermediul valorilor culturale, creând astfel un sentiment de prietenie transfrontalieră cu implicații benefice pe termen lung în ceea ce privește cooperarea între comunitățile române și bulgare.

Pentru implementarea corespunzătoare a activității, au fost contractate serviciile a 2 lectori. Serviciile au fost necesare pentru asigurarea desfășurării corecte a activităților arheologice.

De asemenea, au fost contractate servicii de traducere și interpretariat. Aceste servicii au fost absolut necesare pentru implementarea corespunzătoare a activității, având în vedere că participanții erau copii români și bulgari. Evenimentele s-au desfășurat conform următoarei agende:

 

galerie foto

Primaria Hârsova
Continutul acestui site nu reprezintă in mod necesar poziția oficiala a Uniunii Europene. Iniţiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informaţiile prezentate în site